Vastuullisuus

Olemme suomalainen verkkokauppa ja haluamme myydä laadukkaita, vastuullisesti tuotettuja lasten suositusten mukaisia kenkiä, jotka on valmistettu ammattilaisten toimesta. Käytämme kenkien kuljetuksessa Postia (Posti Group Oyj), joka on päästökompensoinnin kautta hiilineutraali kuljetusfirma ja kuuluu maailman yritysten vastuullisimpaan 1 %.n parhaimmistoon. Katso alta jälleenmyymiemme kenkävalmistajien vastuullisuus ja arvot:

Be Lenka

Be Lenkan kengät valmistetaan ammattitaidolla ja käsityönä Slovakiassa ja Tsekeissä. Kengät valmistetaan eettisesti, turvallisissa työoloissa (EU.n työntekijöiden terveys- ja turvallisuustandardit) ja työntekijöille maksetaan reilu palkka. Be Lenka käyttää laadukkaita materiaaleja ja eurooppalaisia toimittajia. Be Lenka tavoittelee mahdollisimman ympäristöystävällistä kenkätuotantoa, välttää ylituotantoa ja panostaa laatuun ja kestäviin kenkiin.

Beda

Beda Barefoot / Boty Beda valmistaa kengät laadukkaista materiaaleista käsityönä Tsekeissä. Materiaalit ovat lapsille turvallisia ja terveellisiä (Tsekkiläiset laatusertifikaatit). Materiaalien toimittajat EU.

Bobux

Bobux valmistaa kenkiä lapsille ja haluaa suojella maapalloa, johon lapset kasvavat! Bobuxin kengät on suunniteltu Uudessa Seelannissa ja ammattitaidolla valmistettu käsityönä Indonesiassa. Bobux käyttää vain eettisiä, ammattitaitoisia kenkävalmistajia. Työntekijöille maksetaan reilu palkka ja tarjotaan terveellinen ja turvallinen työympäristö. Yli 50 % pakkausmateriaaleista on kierrätettyä. Bobux sitoutuu vahvasti kestävän ympäristön ratkaisujen etsimiseen ja kiinnittää vastuullisuuteen huomiota kenkien valmistuksessa, materiaalivalinnoissa sekä lähetyksessä.

Froddo

Froddon kengät valmistetaan Kroatiassa luonnollisista, turvalliseksi sertifioiduista eurooppalaisista materiaaleista. Materiaalit ovat vastuullisesti tuotettuja ja ympäristöystävällisiä, eikä niissä ole käytetty esimerkiksi kromia. Froddo käyttää tuotannossa vain vihreää energiaa, pakkaukset on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Froddon tehdas on saanut ISO 9001 laatujärjestelmän sertifikaatin, joka osoittaa yrityksen toimivan asiakaslähtöisesti ja laadukkaasti sekä ISO 14001 ympäristösertifikaatin, joka osoittaa vastuullisen suhtautumisen ympäristöasioihin. ECARF sertifikaatti osoittaa allergiaystävälliseksi testatut laadukkaat materiaalit ja iVN laatustandardi on osoitus materiaalien ja tuotannon vastuullisuudesta.

Jonap

Jonap panostaa mahdollisimman vähäenergiseen kenkätuotantoon ja uusiutuvaan energiaan. Materiaalit ostetaan pääosin Tsekeistä ja Italiasta, eikä Jonap käytä esimerkiksi Kiinassa tuotettuja materiaaleja, koska eurooppalaisilla toimittajilla on paremmat ympäristöstandardit. Kengät valmistetaan käsityönä Tsekeissä.

Kiuu

Kiuu valmistaa erittäin laadukkaita paljasjalkakenkiä. Kengät on valmistettu käsityönä koulutettujen suutarien toimesta kestävällä tuotannolla. Tuotannossa ei käytetä terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita. Jätehävikki pidetään mahdollisimman pienenä panostamalla tuotannon tehokkuuteen. Kiuu käyttää vain korkealaatuisia materiaaleja: merinovillaa, vegaanisia kankaita, nappanahkaa ja mokkanahkaa. LUMO jalkineiden valikoimassa on Kiuun vegaanisia kenkiä, joka tarkoittaa sitä, ettei kankaissa ole taatusti käytetty eläinperäisiä osia. Vegaanimateriaalit on sertifioitu Öko-Tex standard 100 mukaisesti, niissä ei ole terveydelle haitallisia kemikaaleja. Kaikki Kiuun synteettiset materiaalit ovat 50% kierrätettyä. Nahkamateriaalit ovat Italiasta. Kiuu tavoittelee mahdollisimman pientä ympäristökuormitusta.

Paperkrane

Paperkrane on australialainen kenkäyritys, jonka kengät valmistetaan käsityönä Vietnamissa. Tehtaalla on australialaiset juuret ja yrittäjät ovat varmistaneet kenkätehtaan olevan oikeudenmukainen työpaikka. Yrittäjät käyvät itse tehtaalla useita kertoja vuodessa. Hävikki pyritään minimoimaan Paperkranen kenkävalmistuksessa.

Tikki

Tikki panostaa vastuullisiin materiaaleihin ja kengät valmistetaan käsityönä Romaniassa. Tikki käyttää kengissä kasvivärjättyä nahkaa, joka on allergiaystävällistä ja kromivapaata. Kasvivärjäys sitoo väriä hieman kromia heikommin ja voi vaikuttaa pinnan värisävyihin, mutta minimoi allergiariskit ja saa nahan tuntuman säilymään ihanan miellyttävältä. Myös kengän vuori ja pohjallinen ovat turvallisia, terveellisiä ja allergiavapaita lapsen jalan paljaallekin iholle.