Ansvar

Vi är en finsk nätbutik och vi vill sälja högkvalitativa, ansvarsfullt producerade skor i enlighet med barns rekommendationer, gjorda av proffs. Vi använder Posti (Posti Group Oyj) för att transportera skorna, som är ett koldioxidneutralt transportföretag genom utsläppskompensation och tillhör topp 1% av världens mest ansvarsfulla företag. Se nedan ansvar och värderingar hos skotillverkarna vi säljer:

Var Lenka

Be Lenkas skor tillverkas professionellt och för hand i Slovakien och Tjeckien. Skorna är tillverkade på etiskt sätt, under säkra arbetsförhållanden (EU:s arbetsmiljöstandarder) och arbetarna får en rimlig lön. Be Lenka använder högkvalitativa material och europeiska leverantörer. Be Lenka siktar på en så miljövänlig skoproduktion som möjligt, undviker överproduktion och satsar på kvalitativa och hållbara skor.

Beda

Beda Barefoot / Boty Beda tillverkar skor av högkvalitativa material för hand i Tjeckien. Materialen är säkra och hälsosamma för barn (tjeckiska kvalitetscertifikat). Materialleverantörer EU.

Bobux

Bobux gör skor för barn och vill skydda jorden där barn växer upp! Bobux-skor är designade i Nya Zeeland och sakkunnigt handgjorda i Indonesien. Bobux använder endast etiska, professionella skotillverkare. Medarbetarna får en skälig lön och erbjuds en hälsosam och säker arbetsmiljö. Mer än 50 % av förpackningsmaterialet återvinns. Bobux är starkt engagerad i att hitta lösningar för en hållbar miljö och uppmärksammar ansvar inom skotillverkning, materialval och frakt.

Frodo

Froddo skor tillverkas i Kroatien av naturliga, säkra certifierade europeiska material. Materialen är ansvarsfullt producerade och miljövänliga och de använder inte till exempel krom. Froddo använder enbart grön energi i produktionen, förpackningarna är gjorda av återvunnet material. Froddofabriken har erhållit kvalitetssystemcertifikatet ISO 9001 som visar att företaget verkar på ett kundorienterat och högkvalitativt sätt och miljöcertifikatet ISO 14001 som visar på ett ansvarsfullt förhållningssätt till miljöfrågor. ECARF-certifikatet indikerar högkvalitativa material som har testats som allergivänliga och iVN-kvalitetsstandarden är en indikation på ansvar för material och produktion.

Jonap

Jonap satsar på skotillverkning med så lite energi som möjligt och förnybar energi. Material köps huvudsakligen från Tjeckien och Italien och Jonap använder inte material som produceras i exempelvis Kina eftersom europeiska leverantörer har bättre miljöstandarder. Skorna är handgjorda i Tjeckien.

Det är varmt

Kiuu gör barfotaskor av mycket hög kvalitet. Skorna är handgjorda av utbildade skomakare med hållbar produktion. Inga hälso- eller miljöskadliga ämnen används i produktionen. Avfallsförlusten hålls så låg som möjligt genom att investera i produktionseffektivitet. Kiuu använder endast högkvalitativa material: merinoull, veganska tyger, nappaläder och mocka. I LUMO-skosortimentet ingår Kiuus veganska skor, vilket gör att tygerna garanterat inte innehåller några djurdelar. Veganska material är certifierade enligt Oeko-Tex standard 100, de innehåller inga hälsofarliga kemikalier. Alla Kiuus syntetmaterial är till 50 % återvunna. Lädermaterialen är från Italien. Kiuu strävar efter att ha så liten miljöpåverkan som möjligt.

Papperskran

Paperkrane är ett australiensiskt skoföretag vars skor är handgjorda i Vietnam. Fabriken har australiensiska rötter och entreprenörerna har sett till att skofabriken är en rättvis arbetsplats. Företagarna själva besöker fabriken flera gånger om året. Syftet är att minimera avfallet i Paperkranes skotillverkning.

Sy

Tikki satsar på ansvarsfulla material och skorna är handgjorda i Rumänien. Tikki använder växtfärgat läder i skorna som är allergivänligt och kromfritt. Grönsaksfärgning binder färgen lite svagare än krom och kan påverka ytans färgtoner, men det minimerar risken för allergier och gör att lädret känns underbart behagligt. Skofodret och innersulan är också säkra, hälsosamma och allergifria för även den bara huden på ett barns fot.